Agrarisch banden - Prijzen vergelijken voor Agrarisch banden

Banden prijs vergelijken
Banden prijs vergelijken
Breedte
Hoogte
Doorsnede
Belasting
Snelheid
Merk
1 Zoeken naar een band
2 Vergelijk prijzen
3 Bekijk

Vergelijk prijzen op Mijnbandenvergelijker om de beste deal te vinden voor tractorbanden

Ploeg je akkers, vervoer je gewassen of verricht je bosbouw op de tractor? De productiviteit en comfort begint met duurzame banden die geschikt zijn voor verschillende ondergronden. De prijzen van tractorbanden kunnen je misschien tegenhouden om te kiezen voor kwaliteit. Daarom bestaat Mijnbandenvergelijker! Wij maken het gemakkelijk om de prijzen te vergelijken zodat je goede banden kunt aanschaffen voor landbouwvoertuigen zonder dat je daarmee je bedrijf om zeep helpt.

Waarom zou ik banden voor landbouwvoertuigen vergelijken op Mijnbandenvergelijker?

Ben je het zat om te zoeken naar de ideale tractorbanden in de veel verschillende online winkels zonder dat je weet of de prijs-kwaliteitverhouding goed is? Dan ben je hier op de juiste plek! Mijnbandenvergelijker zal ervoor zorgen dat je tijd en geld bespaart door actuele prijslijsten aan te bieden met tractorbanden zodat je nooit meer de beste deals in Nederland mist.

Je vindt er een grote diversiteit aan fabrikanten en betrouwbare retailers. Wat je budget ook is, op onze prijsvergelijkingssite vind je altijd de juiste banden!

Waar vind ik de beste deals voor tractorbanden?

Voer de breedte, het profiel, de diameter, het laadvermogen en het snelheidsniveau in bij onze zoekmachine. Klik vervolgens op ‘Zoeken’ om de prijslijst van tractorbanden te laden.

De maat van de banden vind je op de huidige tractorbanden of in de papieren van het voertuig. Op oudere banden staat de maat soms in inches aangegeven. Geen zorgen, want sommige dealers hebben een overzicht op hun website staan zodat je ook nu de juiste bandenmaat kunt vinden. Als je erover twijfelt vraag dan advies aan een professional.

Hoe vergelijk ik de prijzen voor banden van landbouwvoertuigen via Mijnbandenvergelijker?

De prijslijst begint altijd bij de goedkoopste banden en eindigt bij de duurste, inclusief BTW. Om je zoekopdracht te verfijnen, kun je de merken en fabrikanten selecteren die je graag zou willen vergelijken. Dit doe je in de linkerkolom. Ook kan je een prijsklasse instellen zodat je alleen aanbiedingen krijgt van banden die binnen je budget passen. Als je de beste tractorband gezonden hebt klik je op ‘Bezoek winkel’ om naar de website van de dealer te gaan. Daar kun je de nieuwe tractorbanden kopen.
Mijnbandenvergelijker

Zijn goedkope tractorbanden het waard om aan te schaffen?

Trekkerbanden kunnen erg prijzig zijn. Het is daarom ook logisch dat de voorkeur kan liggen bij het kopen van de goedkoopste banden. Maar banden voor landbouwvoertuigen die nu goedkoop zijn zullen op de lange termijn niet rendabel zijn vanwege de enorme bedrijfskosten die het oplevert.

Michelin  Continental  Bridgestone  Goodyear 

Je zal ten eerste merken dat ze sneller slijten omdat de zijwanden niet verstevigd zijn en het karkas stijf is. Hierdoor ontstaat het risico op uitval en frequentere vervanging. Bovendien kunnen goedkope tractorbanden sneller slippen en de ondergrond beschadigen door onvoldoende contactoppervlak. Dit kan een groot probleem zijn als deze ondergrond vruchtbaar land is. Ook zit je zelf minder comfortabel, omdat budgetbanden trillingen en rolgeluiden niet goed kunnen verwerken. Al met al zorgt het voor een hoger brandstofverbruik en een lagere productiviteit. Zoek je naar goed presterende banden op de lange termijn, let dan op een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hier zal je geen spijt van krijgen!

Welke landbouwbanden moet ik kiezen?

Online trekkerbanden uitkiezen gaat niet alleen om het budget. Het hangt er ook vanaf wat voor type werk je met het voertuig gaat doen en op welke ondergrond dit is. Ook moet je rekening houden met tractie, slip, trillingen en hantering. Er zijn veel verschillende landbouwactiviteiten waar verschillende banden voor nodig zijn.

Welke soorten trekkerbanden worden er aangeboden in Nederland?

Landbouwbanden

Landbouw kan zwaar zijn voor banden maar maak je geen zorgen! Het zachte rubber en het loopvlakpatroon van de boerderijbanden zorgen voor een goede tractie tijdens het werken op het veld. Ze hebben een lagedrukvermogen dat een groter contactoppervlak genereert en daardoor de bodem verdichting beperkt. Dit is een belangrijk criterium voor het behouden van de kwaliteit van het land. Deze landbouwbanden kunnen het gewicht en het slepen van zwaar gereedschap gemakkelijk aan. Sommige series (zoals IF-banden, ImproveFlexion) hebben een speciaal karkas waardoor ze 20% meer kunnen dragen. Het maakt niet uit je moet oogsten of de akker moet sproeien, boerderijbanden werken goed in alle weersomstandigheden en zijn te verkrijgen in zowel brede als smalle uitvoering.


Multifunctionele banden

Multifunctionele banden zijn veelzijdig en ontworpen voor het slepen van zwaar gereedschap of beladen aanhangers tussen de boerderij en de akkers. De banden hebben een goede grip en geweldige grip en rijeigenschappen. Steeds meer multifunctionele banden hebben de VF (Very Improve Flexion) technologie waarbij ze gemaakt zijn om 40% meer gewicht te dragen en te voorkomen dat je de druk van de ene grondsoort of het snelheidsniveau verandert. Hiermee zorg je voor een verbeterde productiviteit en bespaar je tijd en brandstof. Denk er wel om dat je de druk van de banden aanpast op de lading die het voertuig draagt.

Banden voor bosbouw

Deze banden zijn robuust voor moeilijke en drukke terreinen. De behuizing is van rubber versterkt met staal. Dit soort banden drukken de grond niet samen zodat het de grond niet beschadigt. Deze trekkerbanden hebben vaak zelfreinigende profielen. Met dit soort banden kun je de werkdag met een gerust hart beginnen!Landbouwvoertuigen en trailerbanden

Trailerbanden hebben een robuuste structuur die ontworpen is om verschillende soorten ladingen te dragen. Deze lagedrukbanden zorgen ervoor dat het hele landbouwvoertuig netjes omgaat met de ondergrond. De maat van de aanhanger doet er niet toe, want op Mijnbandenvergelijker vind je altijd banden met de juiste maat. Hou er wel rekening mee dat deze lijst niet alle aanbiedingen toont. Er zijn ook veel banden voor landbouwvoertuigen specifiek voor andere activiteiten (zoals wijnbouw, boomteelt en veehouderij) te verkrijgen op de websites van dealers.

Wat zijn de beste merken voor tractorbanden in Nederland?

Er zijn verschillende fabrikanten gespecialiseerd in trekkerbanden en zijn inmiddels behoorlijk bekend. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Trelleborg, BKT en Cultor. Twijfel ook niet om banden te kopen van merken als Michelin, Continental en Bridgestone. Deze merken werken met de nieuwe technologie. Het maakt niet uit met wat voor een landbouwvoertuig je werkt, de best passende banden van deze en vele andere merken vind je op Mijnbandenvergelijker.

Kleber  BKT  Nokian 

Hoe kan ik mijn tractorbanden laten monteren bij mij in de buurt?

Na het bestellen van de tractorbanden is er nog maar één vraag: waar kan ik deze grote banden laten monteren? Het maakt niet uit waar je woont, onze partners hebben altijd een lijst van dealers in de buurt die de banden voor je kunnen monteren. Je kunt een offerte aanvragen en een afspraak maken. Ze bieden vaak twee opties: de banden laten monteren bij de garage of de monteur komt bij je langs, zodat je de rit niet zelf hoeft te maken.

Nu je weet dat de keuze voor het soort trekkerbanden doorslaggevend is voor het behoud van de kwaliteit van de akker kun je Mijnbandenvergelijker gebruiken om de banden te vinden met de beste prijs-kwaliteitverhouding! Mocht je vragen hebben over het vergelijken van tractorbanden kun je onze gids raadplegen om direct contact met ons opnemen. Klanttevredenheid is voor ons heel erg belangrijk!