Welk bandenmerk kiezen? De beste keuzes in 2024

Banden prijs vergelijken

Uw banden kiezen: wat is het beste bandenmerk?


Met honderden merken beschikbaar op Mijnbandenvergelijker is het moeilijk een keuze te maken en te bepalen wat het beste bandenmerk ter wereld is, aangezien elke fabrikant zijn specifieke kenmerken heeft. Sommige merken blinken uit in all-season autobanden, terwijl andere uitblinken in SUV-winterbanden. Bovendien heeft elk merk meer performante modellen dan andere. Daarom raden wij u aan de modeltests van gespecialiseerde organisaties te raadplegen. Uw keuze hangt af van verschillende factoren zoals het type voertuig waarin u rijdt, de omstandigheden waarin u rijdt en natuurlijk uw budget. Alle fabrikanten innoveren elke dag om u autobanden aan te bieden die aan uw verwachtingen voldoen. Van premium banden tot budgetbanden, er is een merk voor elk type bestuurder en elke portemonnee!


Premium bandenmerken

De prijzen van deze merkcategorie lijken misschien hoog, maar als je alles inzet op kwaliteit, levensduur en veiligheid, kun je met je ogen dicht deze merkbanden gaan kopen. In Nederland, net als in veel andere landen, zijn de meest gewilde bandenmerken premium merken. Deze fabrikanten zijn wereldwijd bekend en de kwaliteit van hun producten is geen geheim meer. Het is geen toeval dat MICHELIN, Bridgestone, Goodyear en Continental-banden in prestatietests tal van bandenklassementen winnen.

Middenklasse bandenmerken

Bent u op zoek naar een goede prijs kwaliteitverhouding, ga dan naar de middenklasse merken. Veel van deze merken zijn eigenlijk submerken van MICHELIN, Continental, Bridgestone, Dunlop en Pirelli. MICHELIN heeft bandenmerken op instapniveau zoals BF Goodrich, Uniroyal en Kleber. Bridgestone is eigenaar van Firestone, Continental heeft geïnvesteerd in het merk General Tire en Goodyear heeft zich gewend tot Falken. Deze merken bieden u banden tegen betaalbare prijzen zonder in te boeten aan veiligheid en prestaties.

Budget bandenmerken

Om op uw portemonnee te letten, zijn budgetmerken ideaal. Hun banden zijn zeker minder duurzaam en performant dan die van andere merken uit het hogere segment, maar u kunt er geld mee besparen, vooral als u tussen twee seizoenen banden moet wisselen omdat de wetgeving en de weersomstandigheden van uw land dat vereisen.

Bekijk alle budget bandenmerkens