SUV banden - Prijzen vergelijken voor SUV banden

Banden prijs vergelijken
Banden prijs vergelijken
Breedte
Hoogte
Doorsnede
Belasting
Snelheid
Merk
1 Zoeken naar een band
2 Vergelijk prijzen
3 Bekijk

Vergelijk 4x4 banden prijzen en vind de beste 4x4 deals

Waarom zou ik deze 4x4 bandenprijs vergelijkingswebsite gebruiken?

Wanneer je 4x4 banden online koopt, zal je merken dat de prijzen van de bandenhandelaren sterk variëren. Hoe hoger de bandenprijzen, hoe groter de prijsverschillen tussen bandenhandelaren. Vooral SUV-banden en 4x4 banden worden sterk beïnvloed door deze verschillen, omdat ze duurder zijn in vergelijking met standaard autobanden. Om die reden kom je vaak prijsverschillen tegen tot wel 70€ voor dezelfde band, een behoorlijk groot verschil!

Bovendien veranderen de bandenprijzen voor 4x4 sterk. Soms veranderen de prijzen van SUV-banden zelfs drastisch binnen een uur. Het lijkt daarom onmogelijk om alle deals handmatig te vergelijken om de beste 4x4 banden in Nederland te vinden zonder een banden vergelijkingswebsite.

Mijnbandenvergelijker helpt je bij het vinden van de bandenprijs die het beste bij je past! We vergelijken de bandenprijzen van de belangrijkste bandendealers in Nederland en bieden een grote selectie SUV- en 4x4 banden voor de beste prijs.

Jeep 4x4

Wat zijn de goedkoopste 4x4 banden in Nederland?

Off-road-chauffeurs die af en toe hun voertuig gebruiken, willen misschien budget 4x4 of SUV-banden kopen. Houd er daarentegen rekening mee dat goedkope SUV-banden vaak slecht presteren. Door goedkope 4x4 banden te gebruiken, verbrand je mogelijk meer brandstof, verlies je de houdbaarheid van de banden en ook de rijstabiliteit. Als je bovendien op zoek bent naar geruisloze 4x4 banden, zijn goedkope banden zelden de beste oplossing.

Vandaar dat je bij het kopen van een 4x4 of SUV-band niet alleen naar de prijs moet kijken. Let op de weerstand tegen aquaplaning van de banden, het weggedrag, de remkwaliteit, enz. Je kunt deze criteria bepalen op basis van je prioriteiten, maar vergeet niet te zoeken naar de best gewaardeerde 4x4 banden in plaats van de goedkoopste 4x4-banden!

Hoe vind ik goedkope 4x4 banden of SUV-banden?

Op Mijnbandenvergelijker.nl vind je nieuwe 4x4 banden voor alle seizoenen en met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Je hoeft alleen maar de bandenmaat in te voeren in onze zoekmachine en je vindt direct de beste 4x4 banden deals online. Om dit te doen, hoef je alleen maar op de zijkant van je banden of in je autopapieren te zoeken naar de volgende informatie: bandbreedte, hoogte en diameter, samen met de belastbaarheid en de snelheidsindex. Let vooral goed op de laatste twee indexen, want sommige 4x4 banden hebben dezelfde afmetingen als standaardbanden.

Je kunt nog steeds standaardbanden gebruiken en monteren als ze voldoen aan de afmetingen, belastbaarheid en snelheidsindex en natuurlijk als je van plan bent om op de weg te rijden.

Raadpleeg onze gids voor alle overige vragen over off-road banden. Hier geven we vervolgens ook praktische tips om je te helpen bij het kiezen en onderhouden van jouw 4x4 banden.

Jaguar SUV

Hoe vergelijk ik 4x4 banden prijzen op Mijnbandenvergelijker?

Nadat je de bandenspecificaties in de zoekvakken van onze 4x4 banden vergelijkingswebsite hebt ingevoerd, klik je op "Zoeken". De bandenzoekmachine geeft een lijst weer met alle bandenprijzen van onze partnerdealers.

Alle prijzen van de bandenmodellen die overeenkomen met de specificaties die je hebt ingevuld, worden in oplopende volgorde weergegeven. De goedkoopste 4x4 banden staan bovenaan de lijst. Verfijn je zoekopdracht met behulp van onze filters. Als je voornamelijk op zoek bent naar een specifiek merk voor 4x4 banden, kun je dit in de linker kolom kiezen. Het is ook mogelijk om de bandenprijzen per seizoen, bandenhandelaar en prijsklasse te vergelijken.

Als je de beste prijzen voor 4x4 banden van een specifiek bandenmodel wilt vergelijken, klik je gewoon op de naam van het model en krijg je een overzicht van alle huidige aanbiedingen.

Zodra je je 4x4 banden tegen de beste prijs hebt gevonden, klik je op “Bezoek winkel”. Je wordt doorgestuurd naar de webwinkel van de bandenhandelaar waar je jouw nieuwe 4x4 banden kunt kopen. Misschien dat je er zelfs kortingscodes voor 4x4 banden vindt.

Welke 4x4 banden moet ik kopen?

Wat is het verschil tussen 4x4 banden en SUV-banden?

Over het algemeen gebruiken we de term "4x4" voor off-road voertuigen. Deze voertuigen zijn uitgerust met een vierwielaandrijving, wat betekent dat alle vier de wielen tegelijkertijd in werking zijn. In tegenstelling tot algemene 4x4-auto's worden SUV's (Sport Utility Vehicle) voornamelijk op de weg gebruikt en minder voor off-road rijden. Sommige modellen worden daarentegen ook geleverd met een vierwielaandrijving om rijden op alle soorten terreinen mogelijk maken. Bovendien hebben SUV's, net zoals 4x4-voertuigen, een hogere bodemvrijheid, ze zijn ruimer en zwaarder in vergelijking met standaard personenauto's. Met dit type voertuig reis je met meer ruimte en comfort, maar ook is het mogelijk om zware beladingen te dragen of te verslepen.

Hoewel 4x4-auto's en SUV's niet dezelfde kenmerken hebben, gebruiken we de uitdrukkingen 4x4 banden en SUV banden voor beide soorten voertuigen. In feite worden deze twee termen op de websites van de bandendealers vaak als synoniemen van elkaar gebruikt. Eén ding weten we zeker: of je nu banden voor je 4x4 of SUV wilt kopen, op onze banden vergelijkingswebsite vind je de band die het beste bij jouw rijstijl past!

SUV banden

Welke banden zijn geschikt voor mijn 4x4 of SUV-auto?

Om te beslissen welke band geschikt is voor je 4x4 of SUV-auto, moet je eerst weten op welk terrein je wil rijden. Er zijn drie hoofdtypen 4x4 banden, afhankelijk van de verschillende rijoppervlakken.

Wegbanden (HT banden)

Aangezien SUV-auto’s voornamelijk in stedelijke gebieden worden gebruikt, worden ze meestal verkocht met 4x4 wegbanden, ook wel highway-terrain banden genoemd. Daarom zie je op dit type band vaak de afkorting HT staan. We raden aan wegbanden te kopen voor 80% weg / 20% off-road gebruik.

All-terrain banden (AT banden)

All-terrain banden zijn de meest universele 4x4-banden. Ze zijn perfect voor zowel on-road als off-road gebruik. Je vindt ze onder verschillende namen: gemengde banden, 4x4 50/50 banden en all-terrain banden. Daarom zie je op dit type band vaak de afkorting AT staan. We raden aan om terreinbanden te kopen voor een divers gebruik: 50% weg / 50% off-road.

Off-road banden (MT banden)

Of we ze nu modder-terreinbanden, off-road-banden of modderbanden noemen, ze zijn ontworpen voor het rijden op moeilijk begaanbare terreinen, zoals het platteland of op modderige terreinen. Daarom zie je op dit type band vaak de afkorting MT staan. We raden aan om off-road banden te kopen voor 20% weg / 80% off-road gebruik.

Tips voor 4x4 winterbanden

Houd er rekening mee dat zelfs als 4x4-banden voor off-road-doeleinden worden gebruikt, ze geen winterbanden vervangen. Tests hebben aangetoond dat winterbanden, dankzij hun rubber en bandenpatroon, in winterse omstandigheden effectiever zijn dan 4x4 banden. Daarom is er, naast de drie hoofdcategorieën van 4x4 banden, een sectie voor SUV-winterbanden en 4x4 winterbanden. Zorg er dan ook voor dat je bij winterse weeromstandigheden winterbanden monteert.

Wat zijn de beste 4x4 en SUV-banden merken?

Tot de grote merken van 4x4 banden behoren premiummerken zoals Michelin, Goodyear, Bridgestone, Dunlop, Continental en Pirelli, gerenommeerde merken die bekend staan om hun off-road banden, zoals Yokohama, Nokian en BF Goodrich, en niet te vergeten 4x4 budgetbanden van General Tire en vernieuwde 4x4 banden.

Michelin 4x4 banden Goodyear 4x4 banden Bridgestone 4x4 banden Dunlop 4x4 banden Continental 4x4 banden Pirelli 4x4 banden

Als je bandenmerken wilt vergelijken, aarzel dan niet om de 4x4 bandentests en de beste SUV-banden beoordelingen door gerenommeerde organisaties zoals ADAC te raadplegen. De website ANWB.nl biedt ook beoordelingen van 4x4 banden om je te helpen zo snel mogelijk de beste SUV-banden te vinden.

Waar kan ik mijn 4x4 banden en SUV-banden in de buurt laten monteren?

Je hebt de beste prijs voor je banden gevonden op onze vergelijkingswebsite en je wilt de SUV-banden online kopen. Zorg er dan eerst voor dat je een montagecentrum/garage vindt dat dit type band kan monteren Niet alle garages bieden 4x4 bandenmontage, vanwege de grote afmetingen van 4x4 auto's en banden.

Als de bandenwebsite waarop je je banden koopt niet aangeeft waar je de 4x4 banden kunt laten monteren, controleer dan eerst de informatie over de maximale velgmaat die door een andere/eigen garage wordt geaccepteerd. Zodra je een montagecentrum hebt gevonden dat aan deze voorwaarde voldoet, neem je contact met ze op om er zeker van te zijn dat de montage van een 4x4 band mogelijk is.

Heb je vragen over onze SUV- en 4x4 banden vergelijkingswebsite Mijnbandenvergelijker.nl of wil je een reactie achterlaten, maak dan gebruik van ons contactformulier. Wij helpen je graag verder!